Pocetna Strana
OSLOBODJENJE COVJECANSTVA
MAP
Uvod Ermacizma
Esej Jedine Istine
Svemir u Covjeku
Nacela Danasnjice
Spoznaje XXI vijeka
Duhovna Pomoc
VJEZBE - Ermacizam
Licnost i Osobnost
Test cijelog Bica
Pomocne Vjezbe
Anatomija Duse
Uzdizanje Duse
Gurdjijev
Vijesti i Noviteti
Download
Pitanja I Odgovori
Upozorenje
Posledice Nemara
Linkovi za posjetiti
Projekat 1
Kontakt
e-mail me


Preporucujemo:  

...  
Create your own banner at mybannermaker.com!
Krisnamurti - Zemlja bez staza  
Velika knjiga covjeka za kojeg su neki cak tvrdili da je reinkarnacija Budde, a ono sto je navedeno u djelu je od krucijalne vrijednosti za covjeka na duhovnom putu
Download Zemlja_bez_staza_-_Krishnamurti.rar
F. Nietzsche - Volja za moc  
Ovo djelo je jedno od 2 meni najdraza djela ovog autora, i u njemu je jasno i najdublje moguce objasnjeno sve o drustvu, gomili i pojedincu u njoj i njegovoj dekadaciji! Obavezno stivo sto se nas tice!
Download volja za moci.pdf
F. Nietzsche - Zaratustra  
Ovo djelo je prekretno djelo za svakoga ko ga procita, te je zato jako bitno da ga se procita i shvati! Ono nas uci o pravim i istinskim vrijednostima zivota!
Download Tako je govorio Zaratustra.pdf
Don M. Ruiz - 4 sporazuma  
Cetiri sporazuma je jedno od najvecih djela zajedno sa Glasom znanja pisca Ruiza, a u ovom je rijec o podupiranju ljudske psihe sklapanjem 4 sporazuma sa samim sobom kako bi se smanjio glas znanja i ega u glavi koji neprestalno osudjuje!
Download Don_Miguel_Ruiz_-_Četiri_sporazuma_sa_samim_sobom.pdf
E. de Melo - Budjenje  
Ovo je djelo koje ce svojom direktnosti razdrmati u vama i zadnji atom uspavanosti/nesvjesnosti, te produbiti vasu samospoznaju putem otkrivanja sirokog spektra nesvjesnog!
Download Antoni_de_Melo-BUDJENJE.zip
G I Gurdjev - Pogledi iz stvarnog svijta  
Ovaj covjek je upravo licnost koja je napravila prekretnicu u samosaznanju i je jedan je od najvecih mistika 20. vijeka! Osnovalac je instituta u kojem je poucavao ljude i mase kao individue naravno, i njegova teorija je zaista ona vrhunska koja je sprovodljiva u praksu, i to je ona vrsta koja zanima stranicu ermazicam.com.ba! Tako da svakako obavezno procitate ovo djelo koje je ustvari predavanje i poducavanje ovog gurua upravo na njegovom institutu!Bez ovog zapisa je zaista tesko nastaviti se kretati putem individualizacije i samosaznanja
Download G.I.Gurdjiev - pogledi iz stvarnog svijeta.rar
D. M. Ruiz - Glas znanja  
Obavezno stivo koje nam pomaze da shvatimo svoj ego koji konstanto brblja u nasoj glavi i osudjuje i procjenjuje sve na sto naidje!
Download Don_Miguel_Ruiz_-_Glas_Znanja.pdf
Swami Sivananda - Guru i Ucenik  
Ovo djelo objasnjava u potpunosti odnos duhovnog vodje Istine Satgurua i Ucenika! Dakle veliko djelo koje razbija svaku sve lazne stvari koje se vezu za gurua i jasno objasnjava sta je on i kako se on postaje i koga moze da poducava, kao i to za kojeg da se odlucimo! P.S - Naravno ovo treba da citaju osobe koje smatraju da im je potreban Guru!
Download sitemap.xml
M. Krleza - Na rubu Pameti  
Krlezino djelo Na rubu pameti je sigurno djelo vrijedno paznje za svakog` ko zeli da koraca vrhunskim putem samosaznanja, jer kao sto znate ermacizam.com.ba vam nudi samo najvece i najjace stvari samosaznanja za razliku od cijlog svijeta koji je toliko djela napisao na tu temu a nase covjecanstvo nikad` nije bilo gluplje! Ermacizam.com.ba ne mlati praznu slamu!
Download Miroslav Krleza - Na rubu pameti.rar
A. Richardson - Uvod u misticnu kabalu  
Ovo je djelo koje objasnjava svemir u covjeku i objasnjava simbole koje vidjamo vani i daje njihovo pravo i iskonsko znacenje! Obavezno stivo da bi se shvatilo kabalisticko drvo zivota cije poznavanje je jako korisno na putu ka sebi i sredistu !
Download Alan_Richardson-Uvod_u_misticnu_kabalu.pdf
Shiva - Skrivene Snage U Covjeku  
Ova kjnjiga velikog ucitelja je sigurno djelo i udzbenik o covjeku na koji se rijetko nailazi!!!
Download Joga-Skrivene snage u coveku.rar
G. G.- Knjiga Tajni  
Knjiga koja vas moze uvesti do odredjenog stepena znanja protumacenog jako vjestim jezikom, ali cete morati se sami potruditi da nastavite traganje za daljim znanjem, ali s obzirom da se tu nalaze obrade saznanja G. Gurdjijeva kvaliteta ovog djela je vrhunska!
Download Knjiga_tajni_1-SivinTantrizam.rar