Pocetna Strana
OSLOBODJENJE COVJECANSTVA
MAP
Uvod Ermacizma
Esej Jedine Istine
Svemir u Covjeku
Nacela Danasnjice
Spoznaje XXI vijeka
Duhovna Pomoc
VJEZBE - Ermacizam
Licnost i Osobnost
Test cijelog Bica
Pomocne Vjezbe
Anatomija Duse
Uzdizanje Duse
Gurdjijev
Vijesti i Noviteti
Download
Pitanja I Odgovori
Upozorenje
Posledice Nemara
Linkovi za posjetiti
Projekat 1
Kontakt
e-mail me


  


 

Create your own banner at mybannermaker.com!


326DUCAKSAQMECAYJKHTICA6BE9XFCA95SGIYCA5D2YALCAJZVOGRCAMYEOKUCAYND9QBCAH9M5VFCA11AFMACAAJG8DECA7CUCDKCAEDI8YSCAB3DAY7CA5LNAUYCAEL1ZLUCAJUFUETCABNPEEJ.jpg

Knjiga za razmisljanje - Kljuc apsolutne ljubavi

Knjiga za razmisljanje je filozofsko djelo nastalo u toku 2005/06 godine, a u njemu se nalazi vecina problema danasnjice koji se dogadjaju duboko ispod povrsine drustva u svakom pojedincu! Upravo u tome je snaga ove knjige jer uspjesno iznosi na povrsinu sve sukobe covjeka samim sa sobom, sukobe o kojima se uglavnom rijetko govori jer vecina ljudi ili nije svjesna u potpunosti svega u sebi, ili ne posjeduje sirok dijapazon rijeci kojima bi se opisale emocije i radnje u njima samima! Ta sutnja upravo je zeleno svjetlo svim sukobima koje pusta da se oni mnoze i posticu a da se i ne spomenu! Knjiga bi trebala ugledati svjetlo dana u iducoj 2010 godini ako sve bude islo po planu!

        U nastavku mozete procitati jedno kratko poglavlje djela Knjiga za razmisljanje - Kljuc apsolutne ljubavi autora Ernada Djulica koje nosi naziv:

Prividna savrsenost – Prevara

 

 

          Sta da radim ja sa vama??=!!!  Da, znam ja vas sistem vi maloumni, i nisam ja jedini koji sve ovo vidi, ali vi ste napravili sve tako da svi Vrli su usamljeni zbog Revolucije nebili nas onesposobili tugom, samocom, porokom, alkoholom ili drogom! To je vas put za rijesavanje od Vrlih, vasih najvecih protivnika, vas manipulatora i diktratora drustva, religija, kultura i sl.! Ali kada bi Vrli bili skloni samoubojstvu da li su onda vrli! Zaboravljate da Vrli ne cine samoubojstva! Isuvise mi imamo da bi izvrsili smrt, jer umrijeti je lako! O vi maloumni kako su sakate vase ruke koje pruzaju prste bez ramena!!

           Jasno je meni da mozete da varate i da pobjedjujete medjusobno, ali da ste toliko maloubni da sami sebe ......– APOKALIPSA  JE! Pa zar ne znate da svaki vas korak cini vas nepolodnim, jer vasa djeca se nikada nece roditi jer nece imati gdje zivjeti! Nije ovo bajka, kamo srece, ovo je realnost koja je nevidljiva za maloumne sto je u stvari i njena uspjesnost realizovanja! O vi bezbrizni lazovi koji ustima komunicirate kako ste samo slijepi pored ociju a gluhi pored usiju! Sta sa vama Vrli da radi kada i kada se potrudi oko vase gluposti ne uspije dotaknuti vase dno maloumnosti! Ne razumijete vi poentu koju vam govorim kada se sretnemo, jer ustima kriticari zivite! Previse ste plitki za poentu, ali vas ego je lazan kao i vi pa je lako za njega pronaci laznu, plitku, poentu! O kako vi ne cujete vapaj Vrlih koji su toliko sutili samo da vas ozdrave! Lijekove su pripremali cijeloga zivota i kada su ga uspjeli napraviti on nije bio dovoljno los da bi dosao do vas! Evo sada sam se ubio i progovorio samo da bi vas ozdravio! O kako samo kada placete vi rastete! Sve sto vam je zlo, mrsko i prokleto prihvatite, vi "dobri ljudi" koje slijedi covjek! Ubijte se vi dobri i svoje prokletsvo zovnite, jer vase proklestvo je za mene Vrlog prijeki lijek! Kleknite na koljena i placita za propascu i kudite je molitvom, sve dok se zelja ne nahrani energijom vase molitve tj. vaseg straha da se moze materijalizovati!!

          Naucicu ja vas i kako da skratite taj put od zelje do ostvarenja, ali tek dok se dignete na razumljivi nivo uma, jer neshvatljiva je moja Vrla dubina vama! Zabluda je rezultat vase coravosti (slijeposti) jer vi vidite poentu ali plitku, vi govornici! Izbodite se macem i tada svoju krv prolijte i prospite se jedni u druge i tako postanite duboki!!! O vi brzaci koji idete prebrzo i preskacete svaku rupu! Nema dubine u vama! Nema dubokog bunara bez dna jer inercija gluposti vas vozi! Svaki korak je sve veca inercija i sve teze zaustavljanje i teze poniranje u dubinu! Stanite ODMAH!!!

          Potonite i ne izvirite dok ne pocnete da spasavate svijet! Da, kada pocnete da spasavate svijet biti ce to potvrda vase dovoljne dubine! Spasavat cete ga svojim doprinosom svog razvoja! Propast je realna slika danasnjice skoro svim nelaznim osobama! Ali nemate vise gdje da se zaustavite vi maloumni, nema vise gdje da se stane, nema vise mjesta ni za sta – apokalipsa je!!!

          Zato stanite odmah i kopajte, mozda iskopate svoju apokalipsu i nadjete mjesta za svoju smrt! Ovisnici ste vi, skinite se, skinite se sa zablude molim vas jer u propast covjecanstvo vodite, i zaustavite rijeci: Apokalipsa je!

          Osjetite bol molim vas majku vam vasu! Bol ce vas opomenuti!! Ali u zabludi ste, lazni ste a bol je stvarna i zato je ne osjecate!!! Zivi mrtvaci ste!!!!!

          Skinite kravate te prestavnice mrtvaca jer u zabludi ste, apokalipsa je!!! Cipele od koze na stopala i u dusu stavite, a na noge prste i dlake!!!!!

********************************************************************************************************************************************

Odlomak iz knjige Kljuc apsolutne ljubavi

Stranica ermacizam.com.ba kao i sav njen sadrzaj kao i naziv su i zasticeni zakonom, i registrovan su trademark, pa tako svako kopiranje i objava texta se smatra krivicnim djelom u skaldu sa zakonom